Hayatın İçinden
Küçük kız, annesiyle yürürken birden durdu. Yağmur damlacıklarıyla ıslanan gözlüğünü çıkararak baktığı şey, babasıyla birlikte bisiklette giden başka bir kız çocuğuydu. Bisikletteki kız, düşmemek için babasına sıkı sıkı sarılmış ve soğuktan pempeleşen yanaklarını, onun sırtına dayamıştı.
Adamın ara sıra yana dönerek söylediği sözler, küçük kızı kıkır kıkır güldürüyordu.
Kaldırımdaki kız, bisikleti arkasından bakarken; annesi durumu fark edip:
– Baban, günde on dakikasını ayırıp seni okula bırakıyor, dedi. Hem de mersedesiyle. İstersen seni bisikletle götürsün ha ne dersin?
Küçük kız, buğulanan gözlerini annesinden saklarken:
– Çok isterdim, diye karşılık verdi. Belki de böylelikle, babama sarılırdım.
Bu hikayeden beklenen mesaj eğer bir çırpıda veriliyor ve kalpleri yumuşatırken, gönül pusulalarını manevi güzelliklere çeviriyorsa; hele hele bunu dudaklardaki sıcak bir tebessüm veya gözlerdeki birkaç damla yaş ile gerçekleştiriyorsa, biliniz ki bu hikayeler “Hayatın İçinden” dir. Bitirmeden elinizden bırakamayacağınız bu kitapta, kendi hayatınızdan sayfalar bulacaksınız.
ISBN : 975-776-257-1
Sayfa Sayısı : 288
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : Ocak 2002
Yayınevi : Zafer Yayınları
Cüneyd Suavi
1948 yılında Adapazarında doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. Daha sonra, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni Yüksek Mimar ünvanıyla bitirip, Sakarya Üniversitesinde asistanlığa başladı. Halen aynı üniversitede profesör ünvanı ile öğretim üyeliği yapan Cüneyd Suavi, evli ve üç çocuk babasıdır.
1982 yılından beri Zafer Dergisi’nde hikayeleri yayınlanan yazarın, tamamı Arapça ve Arnavutça’ya, bir kısmı da Almanca, Rusça, Özbekçe, Tatarca ve Makedonca’ya çevrilen “Hayatın İçinden” adlı hikaye kitabının dışında “Kırk Gram Tebessüm”, “İki Çuval Altın”, “Bilmeceler” ve son olarak da Peygamberimizin mucizelerini çocukların anlayabileceği bir dille anlattığı “Mucizeler” isimli kitapları yayınlanmıştır. Cüneyd Suavi’nin, Selim Gündüzalp ve Ali Suad’la birlikte hazırladığı “Hazır Cevaplar” adlı bir kitabı daha vardır.