Hedef Türkiye

Oktay Sinanoğlu bu kitabında yurt ve dünya sorunlarına ilişkin halktan gizlenen gerçekleri ifşaa ediyor ve diyor ki:

*Güçleri gizlilikten geliyor!
*Oyunlar dikkat!
*Ölüm kalım savaşı!
*Yeniden Kurtuluş Savaşı Başlamıştır!
*11 Eylül’den bir hafta önce; Avrupa’da neler konuşuldu?
*11 Eylül Günü
*11 Eylül’den sonraki birkaç gün
*Küreselleşme mi, küresel kraliyetçilik mi?
*Artık bilimsel gelişmelerin merkezi ABD değil
*Amerika’daki “insan genomu tasarısı” üzerine Miami’deki tropik ağaçlar altında bir sohbet
*İnsanlık düşmanı küresel kraliyetçilerin hakimiyeti bitiyor
*Avrupa Birliği’ne ne demeliyiz?
*Fransa, İngiltere, Amerika, Rusya işgal ettiği ülkede ne yapar?
*Fransa’ya ne yapmalıyız?
*Hangi Avrupa Birliği?
*Avrupa’ya çok şey öğrettik!
*Her ülkenin milli hedefleri var
*Ya Türkiye?
*Neden hedefsizlik?
*Hedeflerimizi bilelim
*Asyalı mı, Avrupalı mı, Avrasyalı mı olmak
*Yeni dünya düzeni ve Türkiye’nin geleceği
*Atatürkçülük yerine “sahte sağ”, “sahte sol”
*Türkiye düşmanı “milliyetçi”ler, “sağcı”lar, “solcu”lar, Atatürkçü”ler
*Muz iktisadiyatı
*Türk milleti olarak küreselleşme
*Basında neler oluyor öyle?
*Hazırlık sınıfı ya da “kendi yurdunda yabancı olmak”
*Yabancı dille eğitimde iş anaokuluna kadar inince
*Romalılarda kültürel soykırım
*İngiliz*İrlanda meselesi
*Dedesini ingiliz huliganı zannedenler
*İsmet İnönü’nün Amerika ile yaptığı anlaşma
*YÖK kuruldu bilim bitti
*Eğitim için yılda 6 milyar dolar ödüyoruz
*Bilim ve din birbirini tamamlar
*Kültür genleri
*Mensubiyet hissi
*Asyalı olmakla övünüyorum
*Müslüman’ı Türk’e, Türk’ü Müslüman’a düşman ettiler
*Türkiye’yi acı günler bekliyor; ama sonunda düzlüğe çıkacağız
*Saptırmak için her kesimin sahtesini kullanırlar
*Gene de başaracağız
*Kazakistan bayrağında bir bürgüt kuşu
*Ve kurtuluş…

ISBN : 975-8410-22-9
Sayfa Sayısı : 330
Basım Yeri : İstanbul
Basım Tarihi : Ocak 2002
Yayınevi : Otopsi Yayınları

Hedef Türkiye


Oktay Sinanoğlu

Sayın Profesör Doktor Oktay Sinanoğlu; dünyanın en genç yaşta profesör olmuş kişisi ve Nobel adayı. 1953 yılında Ankara’da TED’in Yenişehir Lisesini birincilikle bitirdi. O zaman lisenin eğitim dili tamamen Türkçe’ydi, takviyeli yabancı dil dersleri vardı, sonradan kolej oldu. TED tarafından Amerika’ya burslu Kimya Mühendisliği için gönderildi.

1956 yılında Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de Kimya Mühendisliğini birincilikle bitirdi. 1957’de Amerika Birleşik Devletlerinde MIT’den birincilikle Yüksek Kimya Mühendisi oldu. Alfred Sloan ödülünü aldı. 1959’da Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de; Kuramsal Kimya Doktorasını yaptı, doktorasını yaparken iki ödül kazandı. 1959-1960 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Atom Enerjisi Merkezinde araştırmalar yaptı. 1961’de hem Harward, hem de Yale’de kendisinin yeni Nicem (“Kuvantum”) Kimyası ve fiziği üzerine teorileri hakkında üst düzey derslerde yeni buluşlarını anlattı. 1962 yılında Batının 300 yılda en genç profesörü oldu (26 yaşında Yale Üniversitesinde); 1962 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi mütevelli heyeti yalnız Oktay Sinanoğlu’na mahsus olmak üzere kendisine Danışman Profesör unvanını verdi.

Türkiye’de de kuramsal kimya bölümünü kurdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesinde eğitimin Türkçe olması için uğraş verdi. Ama, tabii olmadı. 1964’de Moleküler Biyoloji konusunda ikinci kürsüsüne Yale Üniversitesine atandı. 1973’te Almanya?nın en yüksek Aleksander von Humboldt Bilim Ödülünü ilk kazanan kişi oldu.

1975’te Japonya’nın Uluslararası Seçkin Bilimci Ödülünü kazandı; yine 1975 yılında özel kanunla Oktay Sinanoğlu’na ilk ve tek, Türkiye Cumhuriyeti Profesörü unvanı verildi. 1976’da Japonya’ya Türkiye Cumhuriyeti Özel Elçisi olarak gönderildi. Kendisi Türk-Japon kültür, bilim ve eğitim ilişkilerinin temellerini atmıştır. Amerika Bilim ve Sanat Akademisinin ilk ve tek Türk üyesidir. Hindistan’ın Devlet Misafiri olarak, Hintli Bakanlarla ve Cumhurbaşkanıyla görüşmüştür. Meksika’da aynı seviyede Üçüncü Dünya Bağımsızlığı için çalışmıştır.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden yaş sınırında (67) emekli oldu.Yale’deki hayat kaydıyla, ömür boyu olan iki kürsülü profesörlüğünü, Türkiye’nin ve Türkçe’nin başına gelenlerle daha verimli mücadele edesilmek için, “emeritus professor” ünvanına çevirterek Türkiye’deki faaliyetlerini daha da yoğunlaştırdı. O ara Türkiye genelinde ki herhangi herhangi bir bir evrenkentte (üniversitede) yetenekli gençlere, fizik kimya, matematik, moleküler biyoloji dallarında Mastır, doktora araştırmaları yaptırması, herşeyi YÖK’ten soran rektörlerce engellendi. Ama Oktay Sinanoğlu, bir yandan bilimsel araştırmalarına dış ülkelerde devam ediyor. 1962’den günümüze dek ilk TÜBİTAK Bilim Ödülünü, ilk Sedat Simavi ödülünü, 1992’de Bilgi Çağı, 1995’te İLESAM Üstün Hizmet Ödülünü, ayrıca Yılın Fikir Adamı, Yılın Bilim Adamı ödüllerini aldı. Yesevi Kazakistan ve benzeri bir çok kuruluşta profesör, mütevelli heyeti üyesi, Atatürk Kültür Kurumu asli üyesidir. 2001’de Yerel gazeteler Birliği’nce “halk Kahramanı Ödülü” verildi. Bu yılda Antalya’da Uğur Mumcu Bilim Ödülü (2002), TÜRKSAV Türk Dünyası’na Hizmet Ödülü (2002) verildi.

250 kadar uluslararası bilimsel yayını, bilim kuramları, çeşitli dillere çevrilmiş kitapları vardır. Türkiye’de de Türkçe pek çok yayın yapmıştır. Değişik ülkelerde iki kez Nobel’e aday gösterilmiştir.

 

Bu yazı toplam 4418 defa görüntülendi.
Entropi Logo